Bienvenido 

Andalucia - Malaga - Álora

Het koningspad


Op slechts 15 minuten rijden van onze finca, is de wereldberoemde wandeling van de Caminito del Rey of “Het Koningspad”  te bezoeken. 

De Caminito del Rey strekt zich uit van Álora tot Campillos door de El Chorro-kloof. Dit is één van de meest duizelingwekkende wandelpaden ter wereld en u dient hiervoor tickets te boeken, met of zonder begeleiding. Het wandelpad is erg druk bezocht dus boekt u aub op tijd als u dit fantastische fenomeen wilt bezoeken.

U kan deze tickets boeken via de officiële website >> https://reservas.caminitodelrey.info/

Wat is de Caminito del Rey eigenlijk? Hierbij een korte uitleg:

De Caminito del Rey is een prachtige route met gigantische kliffen (400 meter hoogte). De route is ongeveer 3 kilometer lang en eindigt in El Chorro. Van begin tot eindpunt ongeveer 10 km in ongeveer 3,5 uur. Het mag niet bewandeld worden met regen en of wind. Vanaf 8 jaar mag je de route wandelen. El Chorro kan vertaald worden als de stroom wat het water vond toen het langs de kloof ging. In 1866 wordt de treinverbinding Cordoba-Malaga aangelegd; 192 km, 17 tunnels, 8 viaducten en 18 bruggen. De verbinding stopt bij el Chorro (Caminito del Rey). De Camino del Rey werd gebruikt voor transportwerkzaamheden door arbeiders om bouwmateriaal te vervoeren tussen de twee installatieterreinen. Werkzaamheden aan de installaties vingen aan in 1901 en werden afgerond in 1905, die met veel fanfare werden ingehuldigd. De krachtstroominstallatie El Chorro ving aan met stroomproductie in datzelfde jaar, maar ondanks de technologische en industriële vooruitgang die het teweeg bracht, was de brug boven de engte op spectaculaire hoogte tussen de twee rotswanden in hangend een grotere blikvanger dan de installaties zelf. De naam Los Balcones, de balkons, werd gegeven aan deze brug die op 100 meter boven de grond hangt. Hij werd ontworpen door Rafael Benjumea en zijn team experts, waaronder zich veel zeelieden bevonden die gewend waren aan het klimmen van touwen en het werken boven een grote leegte. 1921 koning Alfonso 13e opent de Chorro dam (Guadalhorce-Guadalteba reservoirs) en de Caminito del Rey. Later werd het pad aangepast met zand en cement en verstevigd met metalen beugels. Een ijzeren reling werd bevestigd ter ondersteuning. Door verval werd de Caminito del Rey gesloten in 2001, inmiddels zijn er enkele doden gevallen. Ondanks de vele ongelukken naar aanleiding van diverse illegale wandelingen die plaatsvonden in de jaren erna, bleef er steeds een magische werking uitgaan van de verraderlijke wendingen op het 'Koningspad'. Over de gehele wereld trokken avonturiers naar Zuid Spanje om de uitgebreide renovatie van het pad gepland vanaf 2013 voor te zijn. De renovatie van de Caminito was al jaren een punt van discussie, maar in 2013 gaf de overheid dan eindelijk het startschot. De lokale autoriteiten van Málaga trokken wel 5,5 miljoen euro uit voor dit project. Er is uiteindelijk 2,2 miljoen euro uitgegeven aan de constructie van de nieuwe Caminito, de rest is gebruikt voor de omliggende faciliteiten zoals wegen, parkeergelegenheid en bushaltes. Er werd geschat dat wel 250.000 mensen de Caminito in het eerste jaar zouden bezoeken, wat voor 180 banen en een omzet van 20 miljoen euro zou zorgen. Het is een van de grootste attracties van Andalusië, zo niet van heel Spanje. 2015 na een jaar gewerkt te hebben aan de veiligheid van de Caminito del Rey wordt deze weer geopend. 

Deze unieke wandeling mag u dus zéker niet missen!

Enkele belangrijke zaken als je de Caminito del Rey wilt gaan bezoeken:

  • Kom je met de kinderen houd er dan rekening mee dat kinderen onder de 8 jaar oud geen toegang hebben tot Caminito del Rey.
  • Bij lichte regen blijft de Caminito del Rey open maar paraplu‘s zijn niet toegestaan. Je kunt in dit geval beter regenkleding meenemen.
  • Zorg ervoor dat je 30 minuten voor het geboekte tijdstip aanwezig bent in verband met de organisatie van de groepen.
  • We raden je aan in ieder geval de volgende zaken mee te nemen; water, zonnebrand crème, wat te eten en wandelschoenen.
  • De wandeling duurt ca. 3 uur waarna je met de bus kan worden teruggebracht naar je vertrekpunt.
 
E-mailen
Map
Info