Bienvenido 

Andalucia - Malaga - Álora

Steden

Prachtige steden kent Andalusië:

  • Málaga; heeft meer dan een half miljoen inwoners staat voor een groot deel in het teken van Picasso. De haven trok vroeger Feniciërs, Romeinen en Moren aan, maar tegenwoordig komen er talloze kunstliefhebbers naar Málaga om te genieten  van zijn musea, restaurants, tapasbars en stranden. Het is een vrolijke stad, en de Malagueno-uitbundigheid bereikt zijn toppunt in augustus.
  • Antequera; het lijkt toepasselijk dat de stad in het geografische hart van Andalusie ook het grootste aantal kerken van Spanje bezit. Het welvarende Antequera ligt op een bijzonder plekje, tussen de spectaculaire rotsformatie El Torcal in het zuiden en de belangrijkste dolmens van Europa.
  • Sevilla; is een stad met 700.000 uitbundige bewoners die dol zijn op stierengevechten, flamenco, processies, feesten en tapas. Het stadscentrum, met zijn kleurrijke barokkerk en sinaasappelbomen, lijkt wel speciaal voor de ansichtkaarten te zijn ontworpen. Kapelletje en betegelde binnenplaatsen getuigen van een intiemer leven, maar het duidelijkste kenmerk is openheid en gezelligheid.
  • Ronda; ligt aan weerszijden van een ravijn, op rotsen die 100 m hoog boven de rivier Guadalevin uitsteken. Over de kloof (El Tajo), ligt de Puente Nuevo, of "Nieuwe burg", die de twee delen van de stad verbindt. Hij is relaties nieuw, want hij dateert uit de 18e eeuw. De populaire stad heeft uitgebreide toeristenfaciliteiten, waaronder talrijke "antiek"- winkels, maar de oude kern heeft zijn eigen sfeer behouden. 
  • Córdoba; heeft een heel bijzondere sfeer. Het centrum is een doolhof van straatjes met witgekalkte huizen, bloemrijke binnenplaatsen en idyllische hoekjes, en omvat een van de grootste monumenten van Spanje: de Mezquita. In de onmiddellijke omgeving staan vooral souvenirwinkels, maar als u op onderzoek uitgaat, zult u er merkwaardige oude taveernes, flamencodansers, nijverheidsateliers en de ware ziel van Andalucia ontdekken.
  • Granada; in de 19e eeuw werd het beeld van Granada als een karakteristiek oosterse stad voor het eerst een begrip in de westerse verbeelding. Dit was deels te danken aan de Amerikaanse schrijver Washington Irving, wiens Verhalen van het Alhambra een reeks schrijvers en kunstenaars inspireerde tot het vastleggen van de wonderen van het paleis van Granada, het Alhambra. Achter de stad rijzen de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada op.
  • Almería; vanaf de top van de enorme Alcazaba, lijkt Almería op Noord-Afrika, met op de achtergrond een okerkleurige woestijn en een allegaartje van traditionele huizen met platte daken en hoge betonnen flats. Hedendaagse architectuur is vooral in het havengebied te vinden.
 
E-mailen
Map
Info